Előfizetői tartalom

"A beruházások szinte megállíthatatlan zuhanása adhat okot aggodalomra"

Portfolio
Lassú növekedés, további kamatvágások, fokozódó hozaméhség - ez jellemezheti az év hátralevő részét hazánkban a CIB szakértői szerint. Az alapforgatókönyv szerint év végére az alapkamat 4 százalék lehet, kedvező piaci hangulat esetén pedig valamivel e szint alatt érheti el a mélypontot. Az ezzel párhuzamosan lassan olvadozó banki kamatok a lakosságot egyre inkább alternatív megtakarítási formák felé terelik. A CIB elemzői szerint a következő egy év legnagyobb nyertesei a fejlett részvénypiacok lehetnek, melyek az elmúlt időszak szárnyalása ellenére is akár további 10 százalékos felértékelődés előtt állhatnak.

Az elmúlt hónapokban megjelent adatok alapján valamelyest erősödött a derűlátás a hazai gazdaság kilátásaival kapcsolatban a CIB elemzői szerint. Magyarország idén kikerülhet a recesszióból: a tavalyi 1,7%-os zsugorodást az idei évben 0,2%-os növekedés követheti. Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője szerint a javuló teljesítmény mögött részben a kiugróan gyenge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés