Előfizetői tartalom

Ami miatt igazán fájhat a kormány feje

Portfolio
Ha a kormány tartós intézkedésekkel teljesíti is a 3% alatti költségvetési hiányt 2014-ben, még akkor sem csökken az államadósság 80% alá - ezt a gyászos képet vetíti előre a Költségvetési Felelősségi Intézet szerdán bemutatott technikai kivetítése. Romhányi Balázs, az intézet ügyvezetője úgy véli, hogy semmi mozgástér nincs a költségvetésben egy lazításra, ezért egy esetleges negatív sokk esetén jön a megszokott prociklikus gazdaságpolitika. A kivetítésről bővebben: 2013.06.19 11:16 Ezért kellett Varga második csomagja (2.)

Nem csökken az adósság Ahogyan arról beszámoltunk, a Költségvetési Felelősségi Intézet friss technikai kivetítésében azt vetítette előre, hogy 2013-ban 3% lehet a deficit, míg jövőre 3,8%-ra emelkedhet. A második Varga-csomag (plusz a belső tételek nominális befagyasztása) viszont 3%-ra csökkentené a 2014-es költségvetés hiányát is. Az EU által elvárt 3%-os küszöb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés