Előfizetői tartalom

Félreértelmezi a piac a Fedet?

Portfolio
Már decemberben elkezdheti visszavonni eszközvásárlási programját a Fed, és a nyilatkozat "héjább" volt, mint azt előzetesen várta a piac. A Fed és a piac minden eddiginél jobban fog figyelni a makrogazdasági adatokra az elkövetkező hónapokban, azonban nem elég csak a munkanélküliségre figyelni, elemzői vélemények szerint Ben Bernanke retteg attól, hogy a defláció elveszett évtizedbe taszítja az amerikai gazdaságot, ezért az infláció ugyanolyan fontos tényező lesz, amikor a jegybanki beavatkozásról döntenek.

Goldman: már december csökkenhet a QE Megnőtt a kockázata, hogy a Fed már decemberben elkezdi csökkenteni eszközvásárlási programját (QE), mondták a Goldman Sachs elemzői. Az mindenesetre megjegyzendő, hogy a jegybankárok jóval pontosabban fogalmaznak a QE lehetséges befejezéséről, mint korábban (az ezt megelőző kamatdöntő ülés után megjelent közleményben még csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés