Előfizetői tartalom

Lassabb növekedést és gyorsabb inflációt vár jövőre az MNB (2.)

Portfolio
Az idei évi átlagos inflációra vonatkozó előrejelzését 0,5%-ponttal 2,1%-ra csökkentette, ezzel párhuzamosan viszont a jövő évi előrejelzését 0,4%-ponttal 3,2%-ra emelte ma közzétett inflációs előrejelzésében a Magyar Nemzeti Bank szakértői stábja. Utóbbi kapcsán megjegyzendő, hogy ez a 3%-os jegybanki középtávú inflációs cél feletti értéket jelent (egy nem publikus jegybanki kamatpálya mellett). Az inflációs jelentés főbb előrejelzéseivel párhuzamosan megjelent kamatdöntési közlemény az eddiginél óvatosabb kamatcsökkentési politika irányába mutat.

A szakértői stáb az idei évi GDP-növekedésre adott prognózist csak minimálisan emelte meg, míg a jövő évit kissé még csökkentette is a március óta meghirdetett Növekedési Hitelprogram mellett is. Ez arra utal, hogy egyéb tényezők romlása miatt az MNB-stáb úgy gondolhatja, hogy a program azokat a hatásokat nem tudja majd ellensúlyozni.A jegybank által közzétett két legyezőábra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés