Előfizetői tartalom

Miért vágott a jegybank? Itt az indoklás!

Portfolio
A jegybank a közleményében azt hangsúlyozza, hogy inflációs szempontból lehetne még tere a további monetáris lazításnak. Ugyanakkor - a várakozásoknak megfelelően - óvatosabb hangot üt meg a jövőbeli kamatcsökkentések kapcsán. A tanács közleményének erre utaló utolsó mondata a korábbiakhoz képest változott, így hangzik: "A Monetáris Tanács úgy látja, hogy amíg az inflációs és reálgazdaság kilátások indokolják, sor kerülhet további kamatcsökkentésre, azonban a törékeny és gyorsan változó nemzetközi környezetben fokozott óvatosság indokolt." A szöveget alább változtatás nélkül közöljük.

2012 augusztusa óta a Monetáris Tanács óvatos lépésekben, de összességében számottevő mértékben csökkentette a jegybanki alapkamat szintjét. A reálgazdaság helyzete, azon belül is elsősorban a gyenge belső kereslet a teljes időszakban az alapkamat érdemi csökkentése mellett szólt, miközben az inflációs kilátások is ebbe az irányba mozdultak el, az ország kockázati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés