Előfizetői tartalom

Nem ijedt meg a jegybank, itt az újabb vágás!

Portfolio
Mai ülésén is 25 bázisponttal csökkentette az irányadó rátát a monetáris tanács. Holnaptól így az alapkamat 4,25%, ami természetesen új történelmi mélypontot jelent. A döntés "papíron" nem jelent meglepetést, hiszen a piaci elemzõk egyértelmûen arra számítottak, hogy a jegybank folytatja az augusztus óta tartó monetáris lazító sorozatát. Ugyanakkor a meglepetés benne lógott a levegõben, hiszen a nemzetközi tõkepiaci környezet több okból is jelentõsen romlott, különösen a feltörekvõ piacokon volt megfigyelhetõ a tõkekiáramlás.

2013. június 25. 15:02 Megosztás Lassabb növekedést és gyorsabb inflációt vár jövőre az MNB Az idei évi átlagos inflációra vonatkozó előrejelzését 0,5%-ponttal 2,1%-ra csökkentette, ezzel párhuzamosan viszont a jövő évi előrejelzését 0,4%-ponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés