Gazdaság

Draghi szerint messze még a váltás

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke mai beszédében kijelentette, hogy távolinak tartja az EKB jelenlegi monetáris politikájának a felhagyását. Kijelentette, hogy továbbra is jelen vannak lefelé mutató kockázatok az eurózóna növekedésével kapcsolatban és az EKB készen áll új lépések megtételére, ha az szükségessé válna. Ezeken túl az elnök erőteljesen állást foglalt a bankunió mellett is.
"A jegybank irányultságával kapcsolatban, hagy szögezzem le, hogy alkalmazkodóak voltunk a múltban, alkalmazkodóak vagyunk a jelenben és azok is maradunk az előrelátható jövőben" - jelentette ki Mario Draghi az EKB lépéseivel kapcsolatban. "A kilépés - ahogy Benoit Coeure mondta pár napja - a távolban marad" - mondta el Mario Draghi, hozzátéve, hogy nyitottak maradnak továbbra is bármilyen új eszköz felé, aminek alkalmazását helyesnek vélnék. "Készen állunk, hogy újra lépjünk ha szükség volna rá" - jelentett ki az EKB elnöke.

Mario Draghi szavai erősen kontrasztban állnak azzal amit múlt szerdán Ben Bernanke, a Fed elnöke mondott. Ő ugyanis arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság kellően erősen bővül már ahhoz, hogy a jegybankjuk elkezdje lassan visszafogni az eszközvásárlás általi stimulust idén.

Draghi szavai viszont egyértelműen rámutattak, hogy amit a Fed megtehet azt az EKB még nem. A múlt csütörtöki EU csúcson az elnök arra kérte a kormányzatokat, hogy folytassák a reformok irányába tett erőfeszítéseiket és támogassák a tervezett bankunió létrejöttét. "Az EKB megtett mindent amit tudott, hogy stabilizálja a piacokat és támogassa a gazdaságot. Most a kormányzatoknak és parlamenteknek kell megtennie mindent, hogy növeljék a potenciális kibocsátást" - fejtette ki véleményét Draghi.

"A bankunió létrejötte alapvető fontosságú abból a szempontból, hogy maradandóvá tegyük az eddig elért eredményeket a pénzpiaci integráció kapcsán" - hangsúlyozta véleményét az EKB elnöke, kiemelve, hogy a terveknek két kulcsfontosságú eleme is van: az SSM (Single Supervisory Mechanism) és az SRM (Single Resolution Mechanism).
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1470496652