Előfizetői tartalom

Draghi szerint messze még a váltás

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke mai beszédében kijelentette, hogy távolinak tartja az EKB jelenlegi monetáris politikájának a felhagyását. Kijelentette, hogy továbbra is jelen vannak lefelé mutató kockázatok az eurózóna növekedésével kapcsolatban és az EKB készen áll új lépések megtételére, ha az szükségessé válna. Ezeken túl az elnök erőteljesen állást foglalt a bankunió mellett is.

"A jegybank irányultságával kapcsolatban, hagy szögezzem le, hogy alkalmazkodóak voltunk a múltban, alkalmazkodóak vagyunk a jelenben és azok is maradunk az előrelátható jövőben" - jelentette ki Mario Draghi az EKB lépéseivel kapcsolatban. "A kilépés - ahogy Benoit Coeure mondta pár napja - a távolban marad" - mondta el Mario Draghi, hozzátéve, hogy nyitottak maradnak továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés