Előfizetői tartalom

Csökkent a segélykérők száma az USA-ban

Portfolio
Múlt héten 9 ezerrel kevesebb, 346 ezer munkanélküli segélykérelmet regisztráltak az USA-ban, mint a megelőző héten. Az adat egybeesett a várakozásokkal, a fogyasztási statisztikában azonban volt némi meglepetés. A fogyasztás a várt 0,4 százalék helyett 0,3 százalékkal nőtt, holott a vártnál nagyobb összeg folyt be a háztartások kasszájába.

A két héttel ezelőtti emelkedést követően múlt héten ismét csökkent a segélykérők száma az Egyesült Államokban. A munkaügyi tárca adatai szerint 346 ezer friss segélykérelmet regisztráltak, ami 9 ezres csökkenést jelent a két héttel ezelőtti időszakhoz képest. Az adat gyakorlatilag megegyezett a konszenzussal (345 ezer).Csökkent a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés