Előfizetői tartalom

Héthavi mélyponton a munkanélküliségi ráta

Portfolio
Az idén március-májusi időszak átlagában 10,5%-ra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a 15-74 éves korosztályban a február-áprilisi 11%-ról - tette közzé ma reggel a Központi Statisztikai Hivatal. Ez tavaly ősz óta a legalacsonyabb és a folyamatot a felfutó közmunkaprogram is segítette szezonális okok mellett.

A KSH adata szerint egy évvel ezelőtt március-májusban 11,2%-os volt a munkanélküliségi ráta, míg a foglalkoztatottak száma a jelenleginél (3 millió 910 ezer) mintegy 62 ezer fővel volt alacsonyabb.A tavaszi-nyári hónapokban természetes, hogy a foglalkoztatottság felfut a különböző munkalehetőségek terjedése miatt, de emellett a javuló munkaerőpiaci helyzetben a közmunkaprogramok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés