Előfizetői tartalom

Nem bukott el az uniós bíróságon a francia telekomadó! (2.)

Portfolio
Elvesztette az Európai Bizottság az Európai Bíróságon azt a pert, amit Franciaországgal szemben indított, mert a Bizottság úgy látta, hogy a francia különadó ellentétes az "engedélyezési" irányelvvel. A magyar és a francia, illetve egy még ítélethozatalig nem eljutott spanyol telekomadó ügye hasonlóságokat mutat, ami egyesek szerint növelheti az esélyét annak, hogy végül a magyar távközlési adót sem meszeli majd el az Európai Bizottság - számol be a BruxInfo. A Magyar Telekom szempontjából sem mindegy a végkimenetel.

Megdőlt az Európai Bíróságon az Európai Bizottságnak az a tézise, hogy a Franciaország által az elektronikus hírközlési szolgáltatókra kivetett különadó igazgatási díjnak minősül és így az engedélyezési irányelv hatálya alá tartozik. Az ugyancsak bírósági döntésre váró magyar távközlési adó számos jegyében emlékeztet a francia adóra - írja a BruxInfo. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés