Előfizetői tartalom

Több pénz juthat a fiatalok munkahely garanciájára

Kádár Piroska, Brüsszel
Hat milliárd eurót biztosít a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Unió az ifjúsági garancia programra, ami rugalmas felhasználással nyolc milliárd euróra bővülhet, derült ki az Európai Tanács csütörtöki ülése után. A program azt volna hivatott elérni, hogy a 25 év alatti fiatalok ne legyenek négy hónapnál tovább munkanélküliek. Az eredeti tervek szerint Magyarországnak 15 milliárd forintnyi összeg juthat négy rossz helyzetű régióra, ami az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközök súlyához mérten csekélynek mondható. A pénzek elköltését az első két évre csoportosítják, ezért lesz lehetőség a program újratöltésére. Eközben azonban egyre nőnek a feszültségek a periférián.

Frissítés: több juthat a munkahely programra Becslések szerint akár az eredetileg tervezetthez képest több mint kétmilliárd euróval nagyobb, hatmilliárd helyett akár nyolcmilliárd eurót meghaladó összeg is juthat az Európai Unió következő hétéves keretköltségvetésében az úgynevezett ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezésre - jelentette be az uniós csúcstalálkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés