Előfizetői tartalom

A béreken spórolva próbálnak túlélni a vállalatok

Portfolio
Két recessziós hullámban láthatóan romlott a vállalati versenyképesség az elmúlt években. A helyzet az idéntől konszolidálódhat végre, de vannak tényezők, amelyek rontják a képet. Egyrészt a versenyképesség-javulás ára, hogy a bérek rovására alkalmazkodnak a vállalatok. Másrészt azzal, hogy a kormányzat egyre növeli a vállalatokat terhelő adókat, a versenyképesség nem feltétlenül javul annyira, mint amennyire a mutató jelzi.

Tavaly a recessziós környezetben jelentősen csökkent a vállalatok jövedelmezősége. Az idei év elejéről rendelkezésre álló adatok megerősítették, hogy - összhangban a márciusi előrejelzéssel - elkezdődött a jövedelmezőség helyreállítása, írja a héten megjelent inflációs jelentésében a vállalati versenyképességet értékelve a jegybank. Az MNB szakértői az egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés