Előfizetői tartalom

Kezd beindulni az infláció az eurózónában

Portfolio
Az előzetes eredmények szerint az eurózónában 1,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak júniusban. Az érték az előző havi 1,4 százalékos szinthez képest egyértelmű növekedést jelez, ami az előző havi trendforduló után már biztosítja a dezinfláció végét. Elmondható, hogy deflációs veszélyről a továbbiakban szó sincs. Az érték a piaci várakozásokkal összhangban van, így piacmozgató hatása nem várható.

Az Eurostat által publikált előzetes eredmények szerint 2013 júniusában 1,6 százalék lehet az eurózóna inflációs rátája, ami 0,2 százalékos növekedést jelent májushoz képest. A maginfláció ugyanakkor nem változott éves szinten, továbbra is 1,2 százalékot mutat. A júniusi előzetes adat a második 2012 augusztusa óta, ami emelkedő inflációt jelez a régióban. Jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés