Előfizetői tartalom

Elszámolták, még nagyobb a munkanélküliség az eurózónában

Portfolio
Az Eurostat mai közleményében jelezte, hogy a francia adatok betöltése kapcsán hibát követtek el, így módosultak az eurózónára és az Európai Unióra vonatkozó munkanélküliségi mutatók. A korábbi adatokhoz képest 0,1 százalékkal nőtt mind a két régió esetében a ráta. Így az eurózóna munkanélküliségi rátája 12,2 százalékra, míg az EU-27 esetében 11 százalékra változott májusban.

A korrekció bár kicsinek tűnhet elsőre, de valójában a munkanélküliség havi változása általában 0,1 százalékpontnál is kisebb szokott lenni. Ráadásul az új adatok értelmében, az EU-27 esetében sem beszélhetünk stagnáló munkanélküliségről. Az előző hónapok 11,9 százalékos szintjéről 12 százalékra emelkedett Európában az állás nélküliek száma.A többi országra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés