Előfizetői tartalom

Gyorsan javul a francia szolgáltatóipar

Portfolio
A francia felülvizsgált szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexének értéke 47,2 pontra emelkedett az előző havi 44,3 pontos szintről. Az előzetes adatok alapján kialakított konszenzus még 46,5 pontot mutatott, amihez képest mára egy kedvezőbb képet látunk a szektor kapcsán. A havi változás, a korábbi átlagváltozás fényében meglepően nagynak nevezhető. Ráadásul a francia feldolgozóipar kapcsán is javulásról számolt be a Markit júniusban. Az index értéke ugyanakkor továbbra is alulmarad az eurózóna (előzetes) aggregált értékétől, és az 50 pontos érték alatti szint továbbra is mind a két szektor kapcsán zsugorodást vetít előre.

A francia szolgáltatóipari vállalatok az üzleti aktivitásuk kisebb eséséről adtak jelentést júniusban. A kevésbé romló körülmények a foglalkoztatás kapcsán is láthatóak a szektorban - derül ki a Markit jelentéséből. A szektor javulása kiemelkedőnek tekinthető, ugyanis a májusi 44,3 pontos értékről egészen 47,2 pontig tudott emelkedni a mutató. Ezzel pedig 2012 augusztusa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés