Előfizetői tartalom

Legalább a német szolgáltatóipar jól fest

Portfolio
Németország felülvizsgált szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexének értéke 50,4 pontra emelkedett az előző havi 49,7 pontos szintről. Az előzetes adatok még 51,7 pontot mutattak, amihez képest mára egy mérsékeltebben kedvezőbb képet látunk a szektor kapcsán. A feldolgozóipar kapcsán pedig egyenesen csalódást keltő adatokat közölt júniusra vonatkozóan a Markit, a korábbi stagnálás közeli állapotról fordult visszájára a trend. Ezzel kontrasztban a német szolgáltató szektor már az 50 pontos (bővülést jelző) tartományba került, amivel túlteljesíti az eurózónát. Tehát a németek esetében vegyes képet látunk, a szolgáltatószektor a vártnál lassabban, de optimistább lett.

A német szolgáltatóipar üzleti aktivitását jelző index három hónap után újra a neutrális 50 pontos érték fölé tudott emelkedni. A szezonális hatásoktól megtisztított mutató ugyanakkor az előzetes eredményekhez képest (51,7) mérsékeltebb képet mutat júniusban, bár ezen szint is három havi csúcsnak számít. "A júniusi BMI adatok ráerősíthetnek arra a kételyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés