Előfizetői tartalom

Stagnál a heti segélykérők száma az USA-ban

Portfolio
A múlt héten 5 ezer fővel csökkent a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma az Amerikai Egyesült Államokban. A múltkori (felülvizsgált) 348 ezres értékhez képest így 343 ezer főre csökkent a heti kérelmezők száma. A mutató ingadozását csillapító és így tisztább képet adó négyhetes mozgóátlag 345,5 ezerre változott az előző heti 346,25 ezres szintről, így enyhén javuló trendet mutatva. Az eredmények a piac által várt 345 ezres értéktől nem térnek el jelentősen, így erősebb piaci reakciókra nem lehet számítani.

A munkanélküli segélyre jelentkező amerikaiak száma már a második hete csökkent. Az előző hetén publikált 346 ezres értéket 2 ezerrel felfelé korrigálták, így 5 ezres csökkenést látunk ma a kérelmezők számában. Az érték a Reuters által felmért piaci konszenzusnak (345 ezer) megfelelő.Az eredmények fényében a munkanélküliségi ráta várhatóan egytized százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés