Előfizetői tartalom

Nem tett le az új adó bevezetéséről a kormány

Portfolio
Lázár János tárgyalásokat folytat a Reklámszövetséggel a a reklámadó bevezetéséről - írta képviselői kérdésre adott válaszában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Varga szerint a reklámadó bevezetése messzemenőkig összhangban lenne azzal a kormányzati adópolitikai iránnyal, amely a munkát terhelő (jövedelem-)adókról az adórendszer súlypontját a fogyasztási és forgalmi adókra helyezi át.

Molnár Csabának írott válaszában Varga Mihály kifejti, "leghatékonyabb a válságkezelés, ha a terheket megosztjuk, így senkinek nem kell aránytalanul nagy áldozatot hoznia." "A tervezett reklámadó éppen azon szektort terhelné, mely profitjából képes részt vállalni a közteherviselésben.". Példának felhozza, több európai országban is ismert a reklámadó fogalma. Mértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés