Előfizetői tartalom

Európai hitelminősítő? Nézd meg a Ferit!

Portfolio
Meglepő következtetésre jutott két közgazdász az európai hitelminősítő ötletével kapcsolatban. Bernhard Bartels és Beatrice Weder di Mauro, a Mainzi Egyetem kutatói egy kicsi, független német hitelminősítő adósságválság alatti reakcióit vizsgálva megállapította, hogy egy politikai nyomás nélkül működő európai szervezet még aggresszívebb lépéseket tett volna, mint a kíméletlenségükért oly sokszor kárhoztatott tengerentúli társaik.

Az időről időre felmerülő európai hitelminősítő intézet alapításának egyik hangoztatott indoka, hogy megbízható és robosztus adatok alapján készüljenek az értékelések az unió országairól. Az ötlet visszásságaira annak idején a Portfolio.hu is felhívta a figyelmet, ezúttal két közgazdász a Voxeu honlapján írt kommentárjában jelezte, hogy ha az uniós politikusok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés