Előfizetői tartalom

Gyorsult a kínai infláció

Portfolio
Nőtt az inflációs nyomás Kínában - derül ki a statisztikai hivatal által frissen közzétett adatokból. A 12 havi fogyasztói árindex a májusi 2,1 százalékot követően 2,7 százalékos drágulást jelzett, és lassult a termelői árak csökkenése is. Elemzők szerint a gyorsuló infláció miatt csökkenhet a további monetáris lazítás valószínűsége.

A kína statisztikai hivatal ma hajnalban tette közzé a júniusi inflációs adatokat. A 12 havi fogyasztói árindex a vártnál gyorsabb (a konszenzus 2,5 százalék volt), 2,7 százalékos drágulást jelzett, ami 0,6 százalékpontos gyorsulást jelent a májusi adathoz képest. Havi szinten stagnáltak az árak, azonban ez is az árnyomás erősödésére utal, hiszen májusban még -0,6 százalékon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés