Előfizetői tartalom

4000 cég igényelt minimálbér-kompenzációt

MTI
A nehéz helyzetben lévő ágazatokban működő cégektől összesen 3909 minimálbér-emelési támogatási kérelem érkezett be a munkaügyi központokhoz, 58 800 munkavállalót érintően - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI érdeklődésére szerdán. Az MSZOSZ elnöke szerint nehéz volt előre tervezni a keretet, a VOSZ főtitkára pedig úgy vélte, a 10 milliárd forintos keretből megmaradt pénzt is a munka világára kellene elkölteni.

A kormány és a Versenyszféra Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) részt vevő érdekképviseletek között tavaly év végén létrejött megállapodása alapján 11, nehéz helyzetben lévő ágazatban igényelhettek a cégek támogatást. A kabinet az élelmiszergyártásban, a textil-, a ruházati és a bőriparban, a fafeldolgozásban, a bútorgyártásban, valamint az épületek építése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés