Előfizetői tartalom

Így drágul az élet az év második felében

Portfolio
A májusihoz hasonlóan júniusban is 1,8 százalékos lehetett az egy évre visszatekintő drágulás a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Az év második felében az infláció alakulását az újabb várhatóan 10%-os rezsicsökkentés határozhatja meg, felfelé hat viszont a pénzügyi tranzakciós illeték emelése, illetve az inflációs folyamatokban egyre inkább szerepet kaphat a fogyasztói kereslet élénkülése és a vállalati költségszint miatti árnyomás.

Az infláció tavasszal került 2% alá, áprilisban 1,7% volt az éves index, májusban pedig 1,8%. Az elemzők szerint júniusban a májusihoz hasonló értékre számíthatunk. Az idei inflációs folyamatokat eddig két fő tényező határozta meg: a tavalyi áfaemelés bázishatása (a tavaly januárban 27%-ra emelt áfa hatása idén kiesik), illetve a rezsicsökkentés. Előbbinek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés