Előfizetői tartalom

Még mindig alacsony a német infláció

Portfolio
Az Európai Központi Bank laza monetáris politikája ellenére inflációs nyomás továbbra sincs jelen a valutaövezet legerősebb tagjának számító Németországban. A német statisztikai hivatal adatai szerint júniusnban 1,9 százalékos volt az egy évre visszatekintő drágulás (HICP), ami bár az előző havi 1,6 százalékos szinthez képest emelkedést jelent, továbbra is az inflációs cél alatt van. Az eredmények a konszenzussal teljesen összhangban vannak, aminek fényében piaci reakciót sem látunk.

A legutóbbi Európai Központi Banki kamatmeghatározó döntés kapcsán arról számolt be a Spiegel, hogy erős törésvonal alakult ki egyes tanácstagok között a laza monetáris politika további enyhítése kapcsán. A német jegybanki gyakorlat, mindig is híres volt konzervatív hozzáállásáról és rendkívül kockázatkerülő attitűdöt mutattak a múltban az infláció kapcsán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés