FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Ennyi a létminimum Magyarországon

Portfolio
2012-ben a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 85 960 Ft volt, ami az egy évvel korábbi értéknél 2,4%-kal magasabb - derül ki a KSH frissen publikált adataiból. Tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 249 284 Ft volt havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 77 364 Ft.

Az így kimutatott létminimum, amely a fogyasztáson alapul és abszolút küszöbnek felel meg, nem az egyetlen - és a gyakorlatban nem is a leginkább használt - küszöbérték, tekintettel arra, hogy ez nem jelent feltétlenül szegénységet, hanem egy olyan jövedelmet, amely lehetővé teszi az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is. Az Európai Unió összehasonlításaiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés