Előfizetői tartalom

Ismét megugrott a segélykérők száma az USA-ban

Portfolio
A múltkori stagnáló jelek után ismét rosszabb munkaerőpiaci viszonyokat mutat a heti friss segélykérelmek száma az USA-ban. A legutóbbi 344 ezres értékhez képest az elmúlt héten 360 ezren jelentkeztek segélyért. A volatilitást csökkentő, négyhavi átlag kapcsán azt mondhatjuk, hogy negatív fordulat látható a trendben. Az aktuális érték a piac által várt 340 ezres konszenzusos értéknél jelentősen rosszabb, ami alapján a dollár gyengülésére lehetne következtetni, ugyanakkor jelenleg ennek ellenkezője történik, vélhetően a hajnali erősödés korrekciója végett.

Csalódást keltő a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika az Amerikai Egyesült Államokban. A múlt héten még stagnálás közeli szintet láttunk a mutató alakulásában, amihez képest a legfrissebb 360 ezres érték egyértelmű elrugaszkodást mutat. Az előző heti adatot mellesleg ezer fővel felfelé módosították.A négyhetes mozgóátalag értéke is emelkedő trendet sejtet, a múltkori...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés