Előfizetői tartalom

Olcsóbb lett az import és az export az USA-ban

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államokban júniusban 0,1 százalékkal csökkent az exportcikkek ára, míg az importé 0,2 százalékkal hó/hó alapon vizsgálva. Ugyanakkor éves szinten továbbra is növekedésről beszélhetünk. Az import esetében 0,2 míg az export esetében 0,8 százalékos drágulás ment végbe. Tehát továbbra is növekvő trendet látunk, pusztán annak erősségét tompítja a júniusi adat.

A piac nem várt változást az importcikkek hó/hó alapú árszínvonalában, amihez képest meglepetésként szolgálhatott a -0,2 százalékos deflatorikus adat. Az exportcikkek csökkenő ára ugyanakkor összhangban van a piaci konszenzussal. Az éves változások egyelőre alacsony inflációt mutatnak, így a havi változásoknak sem lehet különösebben piacmozgató hatásuk, mindaddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés