Előfizetői tartalom

A forint adhat némi reményt a dízelt tankolóknak

Portfolio
Bár a nemzetközi dolláros jegyzésárak tovább emelkedtek a hét második felében, a finomított termékárak visszavettek az emelkedés tempójából, így most a forint erősödése szolgálhat az autósok örömére. Ez most a benzin árának változatlanságához elegendő, míg a dízel esetén legfeljebb 2-3 forintos árcsökkentés képzelhető el, bár az árak szinten tartása sem lenne meglepő.

A hét második felében már a 108 dolláros szint felett cserélt gazdát a Brent árfolyama, ennek ellenére a finomított termékek jegyzésárai alig emelkedtek.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai közül a benzin esetében látott 1,2%-os emelkedés és a dízel esetén tapasztalt 0,3%-os csökkenés közül mindössze előbbi indokolna mérsékelt áremelést.Ezen most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés