Előfizetői tartalom

Ki lesz a Fed elnöke? - Itt az újabb esélyes neve

Portfolio
Ben Bernanke mandátuma 2014 januárjában lejár, aminek következtében egyre élesebbé kezd válni a találgatás, hogy ki követheti majd a jelenlegi elnököt a Fed élén. Korábbi híresztelések szerint Barack Obama elnöknek mindenképpen új ember után kell néznie, mivel Bernanke nem vállalná az újabb kinevezését. A korábban felmerült esélyes nevek közé a napokban egy újabb nagyágyú is került: Lawrence Summers. A piaci pletykák szerint erősen ambicionálja a posztot és szenátorokkal találkozgat, akik majd a kinevezésről szavaznak.

A jelöltekre vonatkozó spekuláció áprilisban erősödött fel. Ugyanakkor maga Ben Bernanke már egy március 20-án tartott konferencián azt mondta, hogy beszélt Barack Obama elnökkel a jövőjével kapcsolatban, és nem érzi személyes felelősségének, hogy megtartsa posztját és maga vezényelje le a Fed példátlan kötvényvásárlási programjának megszüntetését. Lawrence Summers...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés