Előfizetői tartalom

Meglepetéssel szolgált a New York-i Fed index

Portfolio
Az enyhén csalódást keltő kiskereskedelmi adatokkal kontrasztban kifejezetten kedvezőnek értékelhető a legfrissebb New York-i Fed index. A feldolgozóipari kilátások javultak júniushoz képest, az index értéke 9,46 pontra emelkedett júliusra az előző havi 7,84 pontos értékről. A Reuters által felmért piaci konszenzus 5 pont volt, tehát egyértelműen kedvező piaci meglepetésről van szó, ami jelen esetben ismét a fordított logika szerinti dollárgyengülést hozta.

A New York-i Fed index (más néven: Empire State manufacturing survey) már a második hónapja mutat növekedést. Így a július hónappal együtt már öt alkalommal tartózkodott az index a pozitív tartományban az utóbbi fél évben.Az általános üzleti kondíciók alindexei közül, mind az új megrendelések száma, mind a szállítások mutatója a pozitív tartományba került. A Reuters...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés