Előfizetői tartalom

Hatalmas lyuk a görög finanszírozási programban

Portfolio
Az államadósság egy részének korábbi visszavásárlás és a privatizációs program lassú haladása miatt mintegy 10 milliárd eurós "rés" mutatkozik a görög nemzetközi finanszírozási programban - írja egy magas rangú európai bizottsági illetékesre hivatkozva a német Süddeutsche Zeitung. A lap információi szerint a finanszírozási résről az EU/IMF-páros tud, de a kérdés rendezése várhatóan nem rövid távon tud megtörténni a szeptember 22-i német választások miatt.

A 10 milliárd eurós finanszírozási rést a programban (ennyivel lehet kevesebb az EU/IMF által menetrendszert utalandó hitel a finanszírozási folyamatok által várhatóan indokoltnál) két főbb tényező okozta. Egyrészt az, hogy a görög kormány még a 2012-es hitellehívás egy részét saját korábbi államadóssága egy részének visszavásárlására fordította, hogy azzal mérsékelje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés