Előfizetői tartalom

Rég nem volt ilyen borús az amerikai lakáspiac

Portfolio
A megkezdett építkezések száma és az újonnan kiadott építési engedélyek száma is csökkent az USA-ban, ráadásul a várakozásokkal teljesen szembemenve. A júniusi adat éves szinten pusztán 836 ezer megkezdett építkezést mutat az előző havi 928 ezres (felülvizsgált) évesített szinthez képest. Az újonnan kiadott építési engedélyek száma pedig 911 ezerre csökkent a májusi 985 ezres értékről. Mind a két esetben növekedést vártunk volna a konszenzus alapján (959 ezer és 1 millió), tehát a lakáspiaci adat egyértelműen kedvezőtlennek tekinthető. Ugyanakkor a befektetők ma délután a Fed-elnök kongresszusi meghallgatására koncentrálnak.

Az USA júniusi lakáspiaci makroadatai egyértelműen csalódást keltőek, arra utalva, hogy a második negyedévben lassulhat a gazdaság aktivitása. A megkezdett lakásépítkezések száma közel 10 százalékkal esett egyik hónapról a másikra. A szezonálisan igazított és évesített adatok 2012 augusztusa óta nem mutattak ilyen borús képet.A építkezések számában megfigyelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés