Előfizetői tartalom

Lehullott a lepel: ennyivel emeli a kormány a nyugdíjakat

Portfolio
A kormány jövőre is 2,7%-os költségvetési hiánycélt tűzött ki, és továbbra is az adósság csökkentésére és a foglalkoztatás bővítésére fókuszál - olvasható ki a Nemzetgazdasági Minisztérium oldalán elérhetővé vált 2014-es költségvetés tervezési tájékoztatójából. A részletes makropályát a kormány egyelőre nem közölte, csak annyit, hogy az infláció jövőre 2,8% lehet. Vagyis a nyugdíjasok ekkora emelésre számíthatnak 2014-ben. A tervezet szerint nem emelkednek a bérek a közszférában, csak a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók számára.

Javában zajlik a 2014-es költségvetés tervezése, az első nyilvános tájékoztató dokumentumot tette most közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium, melyből már körvonalazódnak a főbb irányvonalak. A jövő évi büdzsét azért is övezi kiemelt figyelem a befektetők és a piaci szakértők körében, mert jövő tavasszal lesznek a parlamenti választások és többen is új, népszerűségnövelő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái