Előfizetői tartalom

Nem könnyű ma Japán miniszterelnökének lenni

Portfolio
Abe Sinzó, japán miniszterelnök július 21-én vélhetően a felsőházi választásokon is nyereséget arathat. Ezzel az LDP (Liberal Democratic Party) által vezetett koalíció 2007 óta nem látott politikai erővé válna. Ez pedig a jövőben a kormány reformterveinek az átvihetőségét erősíti majd, ugyanakkor ha az előrejelzések szerint valóban recesszió lesz 2014-ben is az áprilisi adóemelés miatt, akkor az hamar alááshatja az "Abenomics" támogatottságát. Az ellenzék pedig újraszervezi magát a következő választásokra.

"Azt, hogy milyen hosszú lesz ennek a kormányzatnak az élettartama az dönti majd el, hogy miként kezelik az őszi eseményeket" - fejtette ki véleményét a kihívások közeliségéről Jun Iio, a GRIPS (Graduate Research Institute for Policy Studies) kormányzati kérdésekben szakavatott professzora. "Jelenleg még csak a gazdaságpolitikai akciók kezdetéről van szó. Amit most látunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés