Előfizetői tartalom

Nem a versenyszféra, a közfoglalkoztatás bővít

Portfolio
3 százalékkal voltak magasabbak májusban a bruttó átlagbérek a nemzetgazdaságban, mint egy évvel korábban, derült ki a KSH jelentéséből. A májusban 1,8 százalékos infláció mellett a nettó reálkeresetek éves ütemben 2,5 százalékkal emelkedtek. A létszámadatokból kiderül, a versenyszféra nem bővít, de a közfoglalkoztatottak száma új csúcson van, a 150 ezer fő közmunkásból közel 20 ezren a versenyszférában vannak.

A versenyszférában 3,8 százalékkal voltak magasabbak májusban a bruttó bérek az egy évvel korábbinál. A tavalyi igen nagy minimálbér-emelés után az idei béremelkedési ütem nyomottnak mondható.A költségvetési szférában (közfoglalkoztatottak nélkül) a bruttó bérek emelkedése 3,7 százalékos volt; ebben a szférában az év második felében várhatunk nagyobb ugrásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés