Előfizetői tartalom

Papírforma eredmény Japánban - Mit ígér a kormányfő?

MTI
|
Portfolio
Magabiztos győzelmet aratott és többséget szerzett a japán felsőházban a kormányzó konzervatív Liberális Demokrata Párt (LDP) és koalíciós partnere, a buddhista Új Komeitó a vasárnap tartott választáson. A vártnak lényegében megfelelő eredmény a várakozások szerint véget vethet a 2006 óta tartó politikai instabilitásnak Japánban, és egyúttal még nagyobb (politikai) felhatalmazást ad Abe Sindzó kormányfő kezébe, hogy a gazdasági szerkezeti reformokat lendületesen keresztülvigye, segítve a szigetországot két évtizede sújtó defláció legyőzésében. A felsőházi választások után a piaci várakozások szerint a japán jen gyengülő trendje folytatódhat, amelynek okairól és a fizetőeszköz kilátásairól múlt hétvégi elemzésünkben már részletesen írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2013.07.13Rövidesen folytatódhat a jen hanyatlásaMegvan a többség Az NHK televízió jelentése szerint a kormánykoalíció 76 helyet szerzett a végleges adatok szerint, amivel 135-re növelte szenátorainak számát a 242 fős felsőházban. A választáson a mandátumok feléről, 121 hely sorsáról döntöttek a japán választók. Elemzők szerint a választási győzelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés