Előfizetői tartalom

Döntött a kormány: még nagyobb lesz a családi adókedvezmény kiterjesztése

MTI
|
Portfolio
Egyelőre csak egy elemről döntött a népesedési programot illetően a kormány: a családi adókedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe lehet majd venni, az erről szóló adótörvény módosítás 2014-től élhet. Ez a korábbi információkkal szemben még szélesebb kiterjesztést jelent, ami különösen a három vagy több gyermeket nevelőket érinti majd előnyösen. Náluk azonban bruttó 300 ezer forintos jövedelemig 17%-os nettó keresetemelkedést okozhat.

Áttekintette a kormány szerdai ülésén a család- és népesedéspolitikai akciótervet, és döntött annak egy eleméről, a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségének kiterjesztéséről - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel. Giró-Szász András tájékoztatása szerint a döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái