Előfizetői tartalom

Idén is gazdasági szakokra kellett a legtöbb pont

Portfolio
A ma megjelent felsőoktatási felvételi ponthatárok szerint a miniszteri rendelettel meghatározott gazdasági alapszakok ponthatárai a legmagasabbak. 465 pont kell az alkalmazott közgazdaságtan vagy gazdaságelemzés szakra állami finanszírozott formában való bejutáshoz. A nem miniszteri rendelettel meghatározottak közül a Közszolgálati Egyetemen alakult ki a legmagasabb ponthatár, 453. A felvi.hu adatai szerint a legnépszerűbb alapszak az igazgatásszervező volt a mostani felvételi turnusban.

A ma megjelent ponthatárok közül a 10 legmagasabb között nem találjuk a gazdasági alapszakokat. Ennek oka az, hogy ezek a szakok azon 16 közé tartoznak, amelyre miniszteri rendelet határozza meg az érvényes ponthatárt. E meghatározott ponthatárokat végül 9 szakra nézve módosították (lejjebb vitték), így nem a kommunikáció és médiatudomány szakon a legmagasabb a ponthatár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés