Előfizetői tartalom

Bármikor robbanhat az ukrán bomba

Portfolio
Könnyen lehet, hogy a szomszédos Ukrajnában hamarosan kritikussá válik a helyzet. Elemzők szerint a költségvetési bevételek és a jegybanki tartalékok csökkenése miatt gyakorlatilag egy hajszál választja el őket a folyó fizetési mérleg válságtól. A kormány túlzott optimizmusa és az elhibázott gazdaságpolitikai lépések miatt a lakosság is komoly problémákkal küzd.

Júniusban Ukrajna 1,1 milliárd dollárnyi eurókötvényt törlesztett, aminek következtében jegybanki devizatartalékai hatéves mélypontra süllyedtek, vagyis külső sebezhetősége óriási, ráadásul az év végéig lejáró 5 milliárd dollárnyi devizaadósságot valahonnan pótolnia kell, ami a jelenlegi nemzetközi pénzpiaci környezetben valószínűleg egyáltalán nem lesz könnyű....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés