Előfizetői tartalom

Javult a német gazdasági hangulat - lesz-e mégis lassulás?

Portfolio
Tovább javult a német gazdasági szereplők optimizmusa júliusban - derült ki az Institut für Wirtschaftsforschung (CESifo) ma publikált jelentéséből. Az Ifo gazdasági hangulat indexének értéke az előző havi 105,9 pontról 106,2 pontra emelkedett júliusban. Ez a növekedés a piaci konszenzusnak megfelelő volt így tőzsdei reakciókra nem számíthatunk. Az index értéke a 2012-es év átlaga fölött tartózkodik és kedvező trendet mutat, ami a német gazdaság fellendülését segítheti az év további szakaszán. Ugyanakkor a harmadik negyedévre vonatkozóan több elemzőcsoport is lassulást jelzett előre, és ezt az Ifo előrejelzései is alátámasztják az index kedvező alakulása ellenére.

Dr. Klaus Wohlrabe, az ifo közgazdásza szerint a német gazdaság fellendülést mutat a gyenge első és negyedik negyedéves tavalyi eredmények után. Az index júliusi alakulása valóban töretlenül javuló trendet mutat. Sőt, a válság előtti átlagos értéknek megfelelő szintről beszélhetünk az év elei kilengést leszámítva.A gazdaság jelenlegi helyzetére vonatkozó alindex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés