Előfizetői tartalom

310 ezer forintba kerül egy átlagos dolgozó

Portfolio
A 2012-ben 310 ezer forint volt egy teljes munkaidős munkavállaló átlagos munkaerőköltsége, ami 4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - derül ki a KSH adataiból. Az átlagot a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások, nonprofit vállalkozások és a közszféra intézményei adták. Az egyes ágazatok között óriási különbségek vannak, a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos munkaerőköltségű között három és félszeres a különbség.

A munkaerőköltség az alkalmaztatás költségét jelenti, tehát minden olyan, a munkáltatót terhelő kötelezettséget felölel, ami a munkaerő alkalmazásával kapcsolatosan felmerül. A munkaerőköltségbe a bruttó munkabéren felül tartalmazza a munkáltatói járulékokat (27%-os szociális hozzájárulási adó, 1,5%-os szakképzési hozzájárulás), a természetbeni és szociális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés