Előfizetői tartalom

A devizahitelek árnyékában járunk a héten

Portfolio
A magyar piac szempontjából veszélyes hétnek nézhetünk elébe, amennyiben körvonalazódnak a (lakásalapú) devizahitel-mentőcsomag részletei. A fő kérdés, hogy milyen részarányú tehervállalásra kell az itthoni bankrendszernek számítania. Ugyanakkor nemcsak az itthoni fejlemények miatt lehet érdekes ez a hét. Az USA második negyedéves GDP adatai kerülnek szerdán napvilágra. Sőt, csütörtökön tart kamatmeghatározó ülést a Bank of England és az Európai Központi Bank is. Velük kapcsolatban az iránymutató kommunikációt próbálja majd értelmezni a piac.

Mire számíthatunk itthon? Itthon a legnagyobb piaci figyelmet egyértelműen a devizahitelesek problémája kaphatja. Az a probléma, amit úgy tűnik, hogy a kormányzati szándék még inkább a bankok vállára kíván átterhelni. A kérdés csak az, hogy pontosan milyen mértékben és hogyan. Amit tudunk, hogy a lakásalapú hiteleseken kívánna a kormányzat segíteni, a szabad felhasználásúakon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés