Előfizetői tartalom

A német feldolgozóipar visszatért a növekedés útjára

Portfolio
A végleges adatok szerint a német feldolgozóipari szereplők többsége immár optimista a kilátások kapcsán - derül ki a Markit mai jelentéséből. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index értéke a múlt havi (visszaesést követő) 48,6 pontos szintről egészen 50,7 pontig emelkedett. Az érték felülmúlta a korábbi várakozásokat, sőt, az előzetes becslés szerinti 50,3 pontos értéket is. Kiemelendő, hogy ezen a szinten már a szektor bővüléséről beszélhetünk.

A német feldogozóipar a végeleges adatok szerint visszatért a növekedés útjára júliusban. Egészen pontosan 1,5 éve nem láttunk ilyen ütemű javulást a szektor kapcsán.A mutató kedvező alakulása akár arra is utalhat, hogy a korábban lassuló harmadik negyedéves GDP mutató mégis jobb lehet a vártnál. Ezen szektor ugyanis jelentős, majdnem egyötöd részét teszi ki az összgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés