Előfizetői tartalom

Ismét elhangzott a bűvös kifejezés

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke megismételte az egy hónappal ezelőtt elhangzottakat, vagyis azt, hogy tartósan laza monetáris kondíciókra lehet szükség, ezúttal azonban sokkal konkrétabban fogalmazott. Ma a kormányzótanács a várakozásoknak megfelelően változatlan (0,5 százalékos) szinten tartotta az irányadó rátát, a jelenlegi helyzetben azonban ez kevésbé fontos, mintsem az, hogy a sajtótájékoztatón milyen információk hangzottak el a kamatpálya és a monetáris kondíciók várható alakulásával kapcsolatban.

Ismét elhangzott, ami egy hónapja Múlt hónapban fordulat következet be az EKB kommunikációjában. Mario Draghi, elnök szakított a korábbi hagyományokkal és ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy nem kívánja kommentálni a kamatpálya várható alakulását (ezt a fajat iránymutatást azóta csak forward guidance-ként emlegetik), tartósan laza monetáris kondíciókról beszélt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés