Előfizetői tartalom

Évi 600 ezres bevételig adómentes az internetes árusítás

MTI
Nem számít gazdasági tevékenységnek, ha valaki saját megunt, feleslegessé vált holmijait árulja az interneten, az ebből származó bevételt évi 600 ezer forintig nem kell bevallani az adóhatóságnak - írta a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) kapott információk alapján; a NAV egyúttal cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint revizoraik "rászálltak" volna az aukciós oldalak használóira.

A saját dolgok internetes árusítására a személyi jövedelemadó (szja) szabályok érvényesek: ha az ingóságból származó bevétel meghaladja az éves 600 ezer forintot, illetve az abból származó, a költségek levonásával számított jövedelem a 200 ezer forintot, akkor az adómentes részt meghaladó bevétel után 16 százalék szja-t kell fizetni. Más a helyzet, ha valaki kifejezetten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés