Előfizetői tartalom

Itt a vége a felzárkózásnak?

Portfolio
Távolodik a cseh lakosság életszínvonala az uniós átlagtól - állítja a cseh statisztikai hivatal elemzője. A friss adatok szerint Csehország valóban belépett azon országok "klubjába", amelyek a 2004-2014-es tíz éves időszakaszon az előrejelzések szerint alig jutnak előre a felzárkózásban. Ezt a "klubot" eddig Magyarország és Horvátország alkotta. Csehország azonban még így is hamarosan a régió legfejlettebb országává válhat, mivel a több mint tíz éven át első helyezett Szlovénia meredek zuhanásba kezdett.

Az egy főre jutó GDP az Európai Unió 27 tagállamának átlagához viszonyítva 2009-től kezdve évente csökkent vagy stagnált, tavaly pedig Csehország az EU átlagának 79 százalékán állt - mondta a minap egy sajtótájékoztatón a cseh statisztikai hivatal elemzője, Drahomíra Dubská. Az elemző szerint a Cseh Köztársaság lakosságának életszínvonala 2010-től kezdve távolodik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés