Előfizetői tartalom

Obama előállt egy új névvel

Portfolio
Egyes elemzők és kormányzati szereplők szerint túlpolitizálttá válhat a közelgő Fed elnökválasztás, ami így akár a piacokra is jelentős hatást gyakorolhat. Korábban Janet Yellen, jelenlegi Fed alelnökről és Lawrence Summers, korábbi pénzügyminiszterről hallhattunk, mint esélyesek. Obama ugyanakkor elégedetlennek bizonyult a pusztán két jelölt körüli felhajtással és ezért egy újabb személyt nevezett meg: Donald Kohnt, a Fed korábbi alelnökét.

Egy júniusi interjút követően már biztosan tudhatjuk, hogy Barack Obama amerikai elnök nem tervezi Ben S. Bernanke, jelenlegi Fed elnököt újra jelölni a Fed vezetői posztjára. “Nagy baj, hogy túlságosan publikussá, ráadásul polarizáltá is vált ez a választási vita" - mondta Mohamed El-Erian, a Pacific Investment Management vezérigazgatója. Hozzátéve, hogy ennek így komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés