Előfizetői tartalom

Legalább három évig marad még a lazítás Angliában

Portfolio
Az angol jegybank ma közzétette legfrissebb inflációs jelentését, és meglepően tiszta előremutatást adott a monetáris politikája kapcsán. A Bank of England a jövőben várható kamatlépéseket egyértelműen a munkanélküliség csökkenéséhez kötötte. Sőt, egészen konkrétan kijelentette, hogy nem kívánnak kamatot emelni mindaddig, amíg a munkanélküliségi ráta 7 százalék alá nem csökken. Az inflációs jelentésben pedig olyan előrejelzést közölnek, ami szerint ez a 7 százalékos szint 2016 harmadik negyedévéig még nem teljesül. Tehát még legalább három évig nem várható kamatemelés Angliában. Az inflációra vonatkozó előrejelzésük szerint, legalább másfél-két évig 2,5 százalék alatt lehet a fogyasztói árindex. A font dollárral szembeni árfolyama a bejelentés pillanatában gyengülésnek indult, majd ezt követően meglehetősen nagymértékű erősödésbe kezdett.

Az augusztusi inflációs jelentés fő üzenete, hogy nincs különösebb inflációs veszély a 18-24 hónapos időhorizonton. Az infláció a 2 százalékos jegybanki cél körül alakulhat, ideiglenesen felülmúlva azt. Az előrejelzésük szerint az infláció 2,9 százalékon érheti el csúcsát 2013 negyedik negyedévében. A májusi jelentéshez képest (ahol 3,1 százalékot jeleztek előre)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés