FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Régen látott mélyponton Magyarország nemzetközi tartalékai (2.)

Portfolio
Júliusban egy hónap alatt 595 millió euróval 33,734 milliárd euróra estek Magyarország nemzetközi tartalékai, ami 2011 januárja óta a legalacsonyabb szintet jelenti - közölte az előzetes adatot ma reggel a Magyar Nemzeti Bank. A tartalékok sorozatban harmadik egymást követő hónapban csökkentek júliusban, augusztusban pedig minden bizonnyal esni fognak, hiszen a közelmúltbeli bejelentéseknek megfelelően az állam és az MNB is "végtörleszti" a Nemzetközi Valutaalap felé a fennálló teljes hiteltartozását.

Kapcsolódó cikkünk2013.07.29Az MNB is előtörleszt, 80%-ra esik az államadósság ráta2013.07.29Két héten belül "végtörleszt" az IMF felé Magyarország (2.)Amint a kormányzati bejelentések kapcsán megírtuk: az államnál még mintegy 2,2 milliárd eurónyi, az MNB-nél pedig kb. 790 millió eurónyi törlesztési kötelezettség áll fenn az IMF irányába és ezek augusztusi egyösszegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés