Előfizetői tartalom

Töretlen egységben a Monetáris Tanács

Portfolio
A júliusi kamatdöntő ülésen egységes döntés született az irányadó ráta 25 bázispontos csökkentéséről - derül ki a ma megjelent rövidített jegyzőkönyvből. Érdekes módon a jegyzőkönyvben egy szó sem esik azokról a monetáris politikai rendszert érintő változásokról - amelyeket Matolcsy György jegybankelnök a júliusi sajtótájékoztatóján jelentett be. (Igaz, egyes értelmezések szerint azokból az MNB vissza is táncolt a következő hetekben.) A kamatlépések változtatásának lehetősége viszont szerepel a jegyzőkönyvben, és a tanács hangsúlyozta az ezzel kapcsolatos piaci kommunikáció fontosságát.

A Monetáris Tanács megítélése szerint a tavalyi recessziót követően a gazdaság növekedése idén újra megindulhat. A kibocsátás azonban továbbra is elmarad potenciális szintjétől, a munkanélküliség pedig meghaladja a strukturális tényezők által meghatározott hosszú távú szintjét. A Monetáris Tanács a gyenge keresleti környezet tartós fennmaradására számít, ami biztosítja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái