Előfizetői tartalom

12,5 bázispontos kamatvágásokat vár a Merrill Lynch

Portfolio
Jövő év januárjában, 3,25 százalékon érhet véget a lazító kamatciklus Magyarországon - áll a Bank of America Merrill Lynch elemzésében. Ezt a bankház szerint úgy éri a jegybank, hogy a követező hat hónapban 12,5 bázispontos kamatcsökkentést hajt végre a jegybank. A Merrill volt a piacon a legoptimistább a kamatciklus alját illetően, korábban 2,5%-os mélypontot jósolt.

A Merrill Lynch azért módosította felfelé a várakozásait, mert a héten megjelent rövidített jegyzőkönyvből számára az derült ki, hogy a monetáris tanács támogatja a lassabb kamatcsökkentési ütemet, tekintettel a kevésbé támogató globális pénzügyi környezetre. Bár a jegyzőkönyv nem jelzi, hogy a kamatcsökkentés ritkításával vagy a vágások mértékének csökkentésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés